Minggu, 22 November 2015

Mencari Penyembuhan Hak Untuk Berpeluh berlebihan - Apa Doktor Akan Tanya

Mencari Penyembuhan Hak Untuk Berpeluh berlebihan - Apa Doktor Akan Tanya

Oleh kerana terdapat besar opsyen yang tersedia untuk ubat untuk peluh berlebihan, menemui apa yang akan bekerja dalam kes anda akan menjadi sedikit proses penyiasatan. Itu normal. Anda boleh memulakan carian dengan pelbagai antiperspirants OTC, tetapi ramai mendapati mereka tidak berkesan. Jika itu berlaku, maka mendapatkan bantuan doktor. Jika anda membuat keputusan untuk berjumpa dengan doktor anda, di sini adalah apa yang dia boleh meminta.

Berapa lama anda perasan ini telah berlaku?

Ia sukar dalam banyak kes untuk mencari apa yang menyebabkan berpeluh yang berlebihan, tetapi sangat penting untuk memakukan tempoh masa. Ini menyempitkan ke bawah carian dengan ketara. Berfikir keras tentang keadaan memalukan utama di mana anda mula-mula perasan masalah ini. Mungkin ia adalah masa di mana anda mempunyai untuk berpakaian dengan cara yang tertentu kerana ia?

Bilakah anda seolah-olah berpeluh yang paling teruk?

Yang pasti, terdapat beberapa sebab orang berpeluh, dan semua orang adalah berbeza. Beberapa hanya berpeluh cara ini semasa waktu tidur mereka. Lain berpeluh semasa aktiviti siang hari tertentu. Doktor akan ingin menjelaskan apa yang mencetuskan keadaan - adakah ia tekanan atau kebimbangan? Ini adalah kes-kes ringan.

Adakah anda fikir anda sakit?

Ini mungkin kelihatan satu soalan yang bodoh, tetapi jika ini adalah satu permulaan secara tiba-tiba, maka anda mungkin tidak memerlukan penawar yang sebenar. Sebaliknya, anda hanya boleh demam - yang doktor anda akan tahu bila mereka mengambil suhu anda. Beritahu doktor semua maklumat yang perlu mengenai penyakit sekunder yang mungkin supaya anda boleh mencapai diagnosis yang cepat.

Adakah keluarga anda mempunyai sejarah ini?

Sesetengah keluarga lulus bersama gen berpeluh berlebihan, ia adalah kebenaran yang mudah. Sesetengah mungkin mendapati bahawa tapak tangan mereka berpeluh kerap, dan menemui datuk nenek atau ibu bapa mereka mengalami cara yang sama. Sudah tentu, keluarga boleh berdiam diri dalam isu ini kerana ia adalah satu keadaan yang memalukan. Orang lain mungkin tidak mahu meminta ibu bapa mereka untuk keinginan untuk menjaga keadaan rahsia mereka. Adalah penting untuk tahu jawapannya, bagaimanapun, jadi anda harus bertanya kepada keluarga anda sebelum anda berjumpa dengan doktor anda jika anda boleh.

Di manakah anda berpeluh dari?

Doktor akan bertanya kepada anda di mana badan anda mengeluarkan peluh yang terbaik daripada, kerana ini adalah maklumat yang diperlukan untuk mencapai penawar untuk peluh berlebihan. Sudah tentu, anda berpeluh seluruh apabila ia di luar panas atau jika anda bersenam. Persoalannya ialah sebaliknya, apabila anda berpeluh dengan cara yang tidak normal di bawah tekanan atau apa sahaja yang menyebabkan anda, maka di manakah anda berpeluh dari? Jika anda sedar ketiak anda berpeluh besar, ini adalah rawatan yang berbeza dari berpeluh lebih di muka atau tangan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar